skillnad på en halvförsäkring och en helförsäkring

Vad är det egentligen för skillnad på en halvförsäkring och en helförsäkring? En halvförsäkring kan variera hos olika försäkringsbolag, men brukar täcka brand, glas, maskin, räddning, rättsskydd och stöld av fordon eller utrustning. En halvförsäkring täcker till exempel en brand i motorrummet, brand i samband med en bensinläcka och glasskador vid stenskott. En halvförsäkring ersätter även skador som har uppkommit på motor och elektronik och ger ersättning för bärgning av både förare, passagerare och fordon. Ekonomiskt skydd i samband med rättstvist, liksom stöld av bil eller biltillbehör är ytterligare en del som en halvförsäkring täcker. Men behöver du mer skydd än såhär, då är det en helförsäkring som gäller.

En helförsäkring har samma skydd som halvförsäkringen. Skaffar du en helförsäkring så skyddar du dig även mot vagnskador. Detta innebär att du får ersättning för skador på din bil i samband med trafikolycka, skadegörelse eller olyckshändelse, även om du själv har orsakat detta.
Är du osäker på om du ska ha en halv- eller helförsäkring så kan värdet på din bil leda dig rätt. Om din bil har hunnit bli mer än tio år kan du överväga att nöja dig med halvförsäkringen. Titta också på mellanskillnaden på halv- och helförsäkring, liksom självrisken och väg för- och nackdelar. Om du ska teckna försäkring för en helt ny bil har du en vagnskadegaranti som bara behöver kompletteras med halvförsäkringen för fullgott skydd.  Se bara till att du tecknar en helförsäkring i god tid innan vagnskadegarantin går ut så är du säker. Läs mer  om att jämföra billiga bilförsäkringar hos 10 försäkringsbolag.

No related posts.