Lotto-spel i olika skepnader har varit omtyckta i århundraden.

Lotto-spel i olika skepnader har varit omtyckta i århundraden. En av bingons föregångare, ”Il Giuoco del Lotto d’Italia”, var populärt redan i 1500-talets Italien och spreds sedermera över Västeuropa. Under slutet av 1920-talet utformade amerikanen Edwin S. Lowe den moderna bingon. Till Sverige kom spelet dock inte förrän sent under 1950-talet, när idrottsföreningar började  organisera bingoaftnar i ett försök att dryga ut kassan. Under årtiondena som följde blev spelet allt populärare, inte minst tack vare radio och TV. Just nu är det nätspelandet som håller på att ta över. Allt fler spelsajter erbjuder bingo i olika varianter. På bingoresurs.se har vi samlat dagsaktuella nyheter, information om olika sajters erbjudanden samt vägledning om vilka lagar och regler som gäller för nätbingo.

När du spelar eller handlar på nätet finns det all anledning att vara försiktig. Tyvärr kan vi fortfarande alltför ofta läsa i tidningarna om nya internetsvindlerier. Var därför noga med vilka sajter du väljer. Om du går genom www.bingoresurs.se kan du känna dig lugn. Här arbetar vi uteslutande med pålitliga spelombud som använder sig av den senaste tekniken inom datasäkerhet.

Bingon har sedan den introducerades haft en viktig social funktion. Bingohallen var en naturlig mötesplats för många människor. Även om mycket av spelandet flyttat ut på internet skapar bingon fortfarande kontakter. De flesta spelsajter har idag chattrum där det är lätt att lära känna sina medspelare. Om du inte känner dig hemma i ett visst rum är det dessutom enkelt att byta. Om du vill komma igång och börja spela nätbingo, besök i så fall www.bingoresurs.se.

No related posts.