Jens Saltins karriär inom Klarna

Om du ska förära din mobiltelefon med en ny app under våren 2018 så det självklara förstavalet Steven. Appen Steven underlättar gruppbetalningar och är i stora stycken det självklara komplementet till Swish.

För tänk så många olika tillfällen dessa dagar som innefattar att flera personer ska dela på kostnaderna. En typisk situation är att du och dina vänner besöker en restaurang. Mat och dryck beställs in under kvällen och när stämningen är på topp så kommer kyparen med notan.

Då visade sig att någon har glömt sitt kort, en annan har bara kontanter och en tredje börjar febrilt slå i sin mobils miniräknare. Och en stund senare råder det stor oklarhet vem det egentligen som har betalat och hur mycket. Med Steven blir allt detta mycket enkelt.

Steven har funnit i betaversion under en tid och i ett förstaläge är det tänkt att Steven ska introduceras till svenska användare. Därefter väntar en större lansering ute i Europa.

Bakom Steven står de innovativa svenskarna Jens Saltin och Fredrik Olofsson. Saltin, född -81, har tidigare arbetat på flera chefspositioner inom företaget Klarna och Olofsson är en meriterad systemutvecklare. Och tillsammans har de skapat en produkt som har alla möjligheter att bli en internationell succé.

För när det kommer till kunskap och erfarenhet rörande smarta betalningslösningar är det få personer som kan slå Jens Saltin på fingrarna. Karriären inom Klarna inledde Saltin med att vara key account manager för Klarna mobil.

Och under de sju år som Jens Saltin arbetade för Klarna innehade han flera högt uppsatta titlar. När han valde att lämna företaget var han landschef över Storbritannien. Nu står Saltin och Olofsson redo för att ta sig an en ny utmaning i livet. Men för dig som mobilanvändare innebär Steven att du slipper en utmaning nästa gång som notan kommer till ert bord.

No related posts.