Intressanta fakta om Hollywood


Om du är sugen på att resa någonstans där lyx och flärd är lika vanligt som gatstenarna på marken (som för övrigt är smyckade med guldstjärnor och avtryck från kända skådespelare) så finns det bara ett ställe i världen att resa till. Och det är givetvis Hollywood.
Det finns inte många platser som kan beskrivas som att ha legender i överflöd. Dock är Hollywood definitivt en av dem. Själva namnet ”Hollywood” ger en känsla av glamour och lyx. Läs vidare för att få några intressanta fakta om Hollywood.
”Hollywood Hotel” vid den nordvästra änden av Hollywood var det första hotellet där eliten av filmstjärnorna förr samlades för lunch eller middag.
”Café Montmartre” var den första nattklubben i Hollywood. Man tror att skådespelerskan Joan Crawford upptäcktes här.
En av de äldsta restaurangerna  i Hollywood är ”Musso & Frank Grill” och har hjälpt många. Det har varit den främsta destinationen för många betydande personer i Hollywood, så som William Faulkner och Ernest Hemingway.
”Capitol Records Tower” i Hollywood var världens första runda kontor. Musikframträdanden av välkända artister som The Beatles, Nat King Cole, The Beach Boys, och Frank Sinatra spelade här.
Du kanske känner att du vill få tag på mer information och lära dig mer om resor. Ett mycket
bra tips för dig – om du är intresserad – är att du går in på www.flyginfo.se och läser vidare där. Och detta kanske till och med blir starten för något nytt för dig. Välkommen till www.flyginfo.se!

No related posts.