Från Bolton till Tyskland

Är du en idrottande människa så finns det vissa kläd och skomärken du säkerligen känner igen. Puma, Adidas, Reebok  – är några av de största i världen på området.
Reebok är numer – och sedan 2005 – ett dotterbolag till det tyska företaget Adidas. Reebok är en tillverkare av sportskor, kläder och accessoarer. Namnet Reebok kommer från afrikaans stavningen av rhebok – en typ av afrikansk antilop eller gasell. Det var redan 1890 i Holcombe Brook – en liten by sex kilometer nordost om Bolton – som Joseph William Foster, tillverkare av skor, kom upp med idén att skapa spetsade löparskor, vilket för sin tid var en stor nyhet. Hans idéer växte och till slut startade han tillsammans med sina söner skoföretaget JW Foster och söner. Året var då 1895. Framgångarna under 1900-talet var enorma och få är det väl idag som inte känner igen produktnamnet Reebok. Så attraktiv var också verksamheten att Adidas till slut köpte upp märket.
Reebok är mest kända för sina skor och träningskläder – men även deras accessoarer har blivit mer och mer populära. Bland annat kan du från Reebok köpa väskor i alla de former och utföranden. Allt du kan tänkas behöva på ditt träningspass.  Om Reebok är ett märke som väcker ditt intresse så kanske du även vill veta mer om deras väskor och var du kan få tag på dem till att bra pris. Du kan läsa mer om dessa, och många andra väskor, om du går in på www.vaskmodeller.se.

No related posts.