Bryssel är staden som bjuder på det oväntade.

Bryssel är staden som bjuder på det oväntade. Här hittar du en smältdegel av människor, stilar och kulturella uttryck från alla delar av världen. Allt fler börjar upptäcka vad staden har att erbjuda. Kommunikationerna med Sverige är bra och flygpriserna överkomliga. Dessutom finns det gott om billiga hotellrum i den belgiska huvudstaden. Här kan du njuta av ett enormt utbud av spännande ölsorter, en rik och varierad matkultur och mängder av muséer med ovärderliga konstskatter. På www.bryssel.org har vi sammanställt information om flyg, hotell, sevärdheter, evenemang och mycket annat. Med vår hjälp planerar du en lyckad resa!

En stads verkliga skatter är inte alltid lätta att hitta. Så är fallet med Bryssels serietidningsmuseum, Centre of Comic Art Strip, som ligger undanstoppad på en oansenlig gata mitt i staden i närheten av turistspektaklet Grand Place. Belgien har en enormt rik serietradition som bland annat inkluderar Hergé (som skapade Tintin), Edgar P. Jacobs (Blade och Mortimer), Peyo (Smurfarna), Morris (Lucky Luke), Robert Velter(Spirou) och André Franquin (Gaston). Stället är ett formidabelt Mecka för alla serieentusiaster. På hemsidan comicscentre.net hittar du information om aktuella utställningar med mera.

Centre of Comic Art Strip är lokaliserat i ett hus som ritades av den kände arkitekten Victor Horta, en av de främsta inom Art Nouveau. Muséet bjuder sina besökare på en fascinerande vandring genom mer än ett sekel av serietecknande. Numera kommer runt 250 000 entusiaster per år för att beskåda utställningarna och ta en titt i det imponerande bilioteket. Mer om Bryssels begivenheter hittar du på www.bryssel.org.

No related posts.