Att betala hypotekslån i förskott och andra investeringar

Att betala av ett hypotekslån i förskott är en god investering; vilken ger dig samma avkastning som hypotekslånets ränta. På så sätt sparar du helt enkelt pengar i stället för att tjäna mer.

Men detta behöver inte gälla för alla. För vissa låntagare är hypoteksräntan avdragsgill, vilket gör att pengarna du sparar minskar. En skattesats på 33 % kan ge dig en tredjedel av ditt hypotekslåns räntekostnader tillbaka. Detta sker när du får tillbaka på skatten. Din effektiva hypoteksränta har då minskat med en tredjedel, vilket gör att du kan spara lite pengar. Det är ett bra trick att följa det här systemet.

Men det finns även andra investeringsalternativ för dig, med mycket bättre avkastning.

Finansiella rådgivare föreslår att man ska betala av hypotekslån snabbt, så att du äger ditt hus. Men att betala ditt hypotekslån i förskott är kanske inte ett bra val för dig om du har andra lån. De andra lånen kanske har hög ränta, så du bör betala lån med hög ränta först. Du kanske behöver pengar för att reparera eller underhålla huset. I detta fall bör du undvika att betala ditt hypotekslån i förskott.
Besök www.norrbanken.se för mer information.

No related posts.