Alla borde någon gång få chansen att uppleva Paris

Alla borde någon gång få chansen att uppleva Paris, staden som för den amerikanske författaren och Nobelpristagaren Ernest Hemingway var ”en fest för livet”. Här hittar du världsberömda konstmuséer som Louvren, Musée d’Orsay och Centre Pompidou. För den vetenskapsintresserade erbjuder både Muséum national d’histoire naturelle och Musée des Arts et Metiers fantastiska upplevelser. I Les Invalides hittar du ett flertal monument och utställningar som berör militärhistoria. I Paris finns förstås också de berömda monumenten – triumfbågen, Eiffeltornet, Panthéon (där bland annat storheter som Voltaire, Rousseau, Victor Hugo, Émile Zola, Pierre och Marie Curie samt Alexandet Dumas) är begravda. För allt om resor till Paris, besök http://www.parisinfo.se. Här hittar du allt du behöver veta om flyg, hotell, restauranger, sevärdheter och aktuella evenemanget.

Det franska köket har i århundraden varit avundat, inte minst i de nordiska länderna där man inte haft samma tillgång till råvaror. En av de hetaste konceptkrogarna just nu är Le Chateaubriand, där ägaren och kökschefen Inaki Aizpitarte erbjuder en femrättersmeny som dagligen ändras. Le Chateaubriand, som du hittar på Avenue Parmentier, är alltid fullsatt men prisvärt och gott. Om du är köttfantast är Robert et Louise i tredje arrondissementet stället för dig. Köttet grillas på häll längst in i restaurangen. Priserna är rimliga, men kom ihåg att alltid boka bord i förväg.

För den som bara vill ta det lugnt ett par timmar kan vi rekommendera en utflykt till den 55 hektar stora Parc de la Villette, som skapades på 1980-talet av arkitekten Bernard Tschumi. Hår hittar du utställningar, utomhusbio, cirkus, konserter och mycket annat. Det finns tusen orsaker att besöka Paris. Gå till www.parisinfo.se när du börjar planera din resa.

No related posts.