Äger man en bil måste man ha bilförsäkring

Äger man en bil är man enligt svensk lagstiftning skyldig att ha en bilförsäkring. Det är alltid ditt eget ansvar, ingen annans, att se till att du har bilförsäkring. Har du köpt begagnad bil är det fortfarande ditt ansvar, inte den förra bilägarens eller någon annans. Här kommer lite goda tips kring hur du går tillväga för att skaffa en bilförsäkring som du blir nöjd med, vare sig du är färsk bilägare eller vill se över din nuvarande försäkring.
När man ska skaffa bilförsäkring lönar det sig verkligen att jämföra olika bolag. Ett sätt att göra detta på är att be om offerter från flera olika bolag för att sedan jämföra dem. Om du har ett försäkringsbolag för andra försäkringar kan du få en lägre bilförsäkring, kan det vara värt att titta extra noga på offerten från detta försäkringsbolag. Titta också närmare på offerten för bilförsäkring från det bilmärke som du kör – många bilmärken erbjuder egen bilförsäkring och dessa kan vara mycket förmånliga.

Kostnaden för en bilförsäkring varierar ordentligt. Dels avgörs priset av individuella faktorer som var i landet du bor, om du har bilen i garage, hur långt du kör, hur gammal du är och när du tog ditt körkort. Priset avgörs också av hur mycket skydd som ska ingå i bilförsäkringen.

Den mest grundläggande bilförsäkringen är trafikförsäkringen, som är obligatorisk för alla motordrivna fordon. Trafikförsäkringen täcker endast personskador och skador på annans fordon eller egendom, men ger ingen ersättning om din egen bil skadas. Det är med andra ord en väldigt grundläggande bilförsäkring.

No related posts.